A trip to Mars

Beste bewoners,

Graag nodigen we u uit om op zaterdag 3 juli 2021 om 12.30 uur om een kijkje te nemen in de bunker bij de onderzoeksopstelling van ruimtelandbouw-onderzoeker Wieger Wamelink. De ecoloog van de Wageningen University and Research is bekend van zijn onderzoek naar voedselteelt op marsgrond. Wieger onderzoekt hoe landbouwgewassen groeien op marsbodem die verrijkt is met menselijke poep en plas, zodat de kringloop van voedingsstoffen volledig gesloten kan worden. Vanwege de straling moet toekomstig leven op Mars hoogstwaarschijnlijk onder de grond plaatsvinden en de bunker biedt hiervoor de beste benadering die er op aarde is.
De samenwerking met de Wageningen University and Research is tot stand gekomen via de Wetenschapswinkel van de universiteit. Het wetenschapswinkelproject ondersteunt ons in ons onderzoek naar een duurzame herbestemming van de bunker. Met Wieger’s onderzoek krijgen we een beeld bij de mogelijkheden om voedsel te telen in combinatie met educatie in de bunker. Graag laten wij u dit onderzoek van dichtbij meemaken en Wieger zal zijn onderzoek ter plekke toelichten.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we een beperkte capaciteit en ontvangen we maximaal 8 volwassenen per groep, daarom vragen we u zich aan te melden door een mail te sturen naar info@degroenebunker.nl. Geef hierbij aan met hoeveel volwassenen en kinderen u van plan bent te komen. Kinderen zijn welkom maar elk kind moet ten alle tijden onder supervisie zijn van een ouder/verzorger omdat niet alle ruimtes even veilig zijn.  U krijgt van ons een bevestiging met verdere informatie.

Wij houden ons aan de geldende coronarichtlijnen opgesteld door de overheid. Daarom vragen we u om binnen een mondkapje te dragen

Met vriendelijke groet, 
Het team van De Groene Bunker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *