Groene activiteiten 2021

Werkgroep Groen wijkvereniging Op Saksen Weimar         

Het kalenderjaar 2020 loopt ten einde. Werkgroep Groen van de wijkvereniging Op Saksen Weimar heeft – net als iedereen – te maken gehad met de perikelen rondom de corona pandemie. Hierdoor hebben wij helaas minder activiteiten kunnen uitvoeren dan gepland voor dit jaar. Momenteel zitten we midden in een tweede corona ‘golf’ en het ziet er naar uit dat we daar voorlopig nog niet klaar mee zijn. Desondanks hebben wij, als Werkgroep Groen van de Wijkvereniging Op Saksen Weimar, al plannen gemaakt voor het nieuwe kalenderjaar, die ook mocht het nog noodzakelijk zijn met coronamaatregelen doorgang kunnen vinden.

De activiteitenagenda voor 2021 ziet er als volgt uit:

  • 26 en 27 maart: kijkdagen groene daken
  • 17 april het leggen van groene daken (Bij belangstelling)
  • 29 mei: open tuinen dag
  • 29 augustus: kinder-klusdag met maken van vogelhuisjes/vleermuiskasten
  • 18 september: World cleanup day, in samenwerking met Cora Zeidenrust
  • 6 november: wijk klus dag (invulling nader te bepalen)


Een kort toelichting op het programma waarover we jullie nog nader zullen informeren:

Op 26 maart (avond) en 27 maart (ochtend) is het mogelijk om een kijkje te nemen en je te laten informeren over een groen dak. Bij interesse hebt kun je je aanmelden om op 17 april mee te doen met het collectief in het aanleggen hiervan.

Op 29 mei is het (landelijke) open tuinendag. Het lijkt ons een leuk idee dat we ook als wijk hieraan meedoen, zodat je bij elkaar een kijkje kunt nemen, inspiratie kunt opdoen en eventueel stekjes kunt uitwisselen.

In de zomer, willen we net als afgelopen jaar, graag op 29 augustus (de meesten zijn dan weer terug van vakantie) een kinder-klusdag organiseren (maximale deelname is 20 kinderen). Er kunnen dan vogelhuisjes/vleermuiskasten in elkaar worden getimmerd. Voor materialen wordt gezorgd en worden tegen een kleine vergoeding geleverd. Uiteraard wordt u ook hierover tijdig geïnformeerd via social-media en eventueel andere kanalen.

Op 18 September is het ‘World clean up – day’. Dit event is afgelopen jaar georganiseerd door Cora Zeidenrust. We zullen als werkgroep Groen met haar samenwerken om onze wijk die dag een mooie Clean up beurt te geven.

Ten slotte zullen we, net als in 2019, in het najaar een Groene Klusdag organiseren. De invulling van die dag wordt nog nader bepaald. We houden jullie op de hoogte en zullen tijdig informeren over invulling en aanmelding.

We zien jullie graag op één of meer van de – groene – activiteiten!

Uiteraard vergroot je onze kracht door lid te worden van de wijkvereniging Op Saksen Weimar dit kan via de website opsaksenweimar.nl. Hier vinden jullie ook allerlei actuele artikelen over onze wijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *