nestkastjes

Onderdak gezocht op Saksen Weimar… bouw zelf een nestkastje

Het is bekend dat veel vogels de eikenprocessierups op hun menu hebben staan. Het werkt echt om de natuurlijke vijand van de rups in te schakelen. Daarom wil de werkgroep groen van de Wijkvereniging Saksen Weimar jullie hulp in roepen om de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups aan onderdak te helpen.

Help mee! …. en bouw zelf een nestkastje.

Timmerdag

Voor jong en oud organiseert de werkgroep groen op zaterdag 29 augustus (met bloktijd indeling) een vogelnestkastje timmerdag. Een dag waarop zowel kinderen, mama’s, papa’s, oma’s en opa’s een nestkastje in elkaar kunnen zetten. Komt deze geplande dag jullie slecht uit in de agenda of kies je er liever voor om het bouwpakketje thuis in elkaar te timmeren, dat kan natuurlijk ook.

Iedere vogel heeft zo zijn eigen voorkeuren qua nestkastvorm en invliegopening. De vogelnestkastje timmerdag richt zich op het maken van een standaard nestkastje dat voor verschillende vogels geschikt is. De grote van de invliegopening bepaald uiteindelijk welke vogel het nestkastje gaat gebruiken. Op het aanmeldformulier kun je aangeven voor welke vogelsoort jullie het liefste onderdak willen bieden.

Jullie kunnen kiezen uit een huis voor de koolmees, de pimpelmees, de huismus en de ringmus.

Het bouwpakket bestaat uit vochtregulerende vurenhouten paneeltjes, benodigde spijkers, plak bitumen en een invliegopening naar keuze. Het plak bitumen is voor het waterdicht maken van het dak. Voor de verduurzaming kunnen jullie zelf bepalen of je het nestkastje gaat schilderen of blank laat.

Praktisch

  • kinderen kunnen alleen deelnemen aan dit evenement als ze ondersteund worden door een volwassene die met hun meekomt;
  • jullie nemen eigen gereedschap mee: hamer, accuboormachine (voor de juiste boortjes zorgt de groencommissie);
  • Jullie wensen kun je kwijt op het aanmeldformulier, hierop vind je ook wat de kosten per nestkastje zijn.

Ik meld mij aan voor het bouwen van een nestkast:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *