Ontwikkeling van groene daken in de wijk

Dit voorjaar hebben we alle bewoners van onze wijk middels een flyer op de hoogte gesteld van het project ‘groene daken’. Het plan was om zoveel mogelijk saaie zwarte platte daken van schuren, garages en uitbouwen in het voorjaar van 2020 te voorzien van een mooi groen tapijt van meerdere soorten sedum. Als pilot en als demonstratie is op ons schuurdak een sedumtapijt aangelegd wat er niet alleen heel mooi uitziet (zie foto’s) maar ook veel insecten en vogels trekt en in een warme zomer aanzienlijk koeler blijkt te zijn dan een de oorspronkelijke zwarte dakbedekking. Op de site Arnhem klimaat bestendig vind je meer informatie over de voordelen van een groen dak.

We hebben veel reacties ontvangen maar helaas kon de geplande open avond/ochtend in maart niet doorgaan vanwege de Covid-19 maatregelen. Plannen voor een nieuwe datum in september zijn om dezelfde reden afgeblazen.

Sedum in het najaar.

Sedum in het voorjaar

We hebben als werkgroep besloten om in het voorjaar een nieuwe poging te wagen. Vrijdag 26 (avond) en zaterdag 27 maart (ochtend) maart is er een kijkavond/ochtend en op 17 april willen we aan de slag om de daken met elkaar aan te gaan leggen.
Mocht de situatie dan nog steeds zo zijn dat we geen kijkmoment kunnen organiseren van dan gaan we de interesse inventariseren, materialen bestellen en de sedumdaken desnoods individueel aanleggen (wat overigens erg eenvoudig te doen is).

Vragen? groen@opsaksenweimar.nl Jan Hofman werkgroep groen Op Saksen Weimar

Je vergroot onze slagkracht door lid te worden van de wijkvereniging Op Saksen Weimar dit kan via de website opsaksenweimar.nl. Hier vinden jullie ook allerlei actuele artikelen over onze wijk.

Wil je geïnformeerd blijven stuur dan even een mail naar groen@opsaksenweimar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *