Oproep: Vrijwilliger voor dame in Zorgvilla Saksen Weimar gezocht

Mijn tante woont in Zorgvilla Saksen Weimar, hier in deze buurt. Ze woont mooi in dit verzorgingshuis, alleen heeft ze daar weinig mensen om zich heen om ├ęcht mee te praten. De meeste bewoners zijn behoorlijk dementerend. Mijn tante heeft een herseninfarct gehad. Daardoor is ze soms zelf ook vergeetachtig, maar ze heeft ook vaak heldere dagen. Ze houdt van een gezellig gesprek en dat lukt met de meeste mede-bewoners niet. Ook zit ze door het herseninfarct in een rolstoel, dus naar buiten gaan voor een wandeling kan ze helaas niet meer zelf. En daardoor komt ze nu nog maar weinig buiten. Erg, want de hele dag binnenzitten is niets voor haar. Ze is echt een buitenmens die ervan houdt om de zon te voelen schijnen en enorm kan genieten van bomen, planten en bloemen en nieuwe dingen ontdekken.

Ze heeft geen man of kinderen en helaas zijn haar zussen en broer ook niet meer in staat om haar mee naar buiten te nemen. Wij als nichtjes doen dat wel als we op bezoek zijn, maar helaas zijn we niet woonachtig in de buurt van Arnhem. Wel merken we dat onze tante, door de wandelingen en ook de uitjes die we af en toe met haar maken, enorm opbloeit; ze is zoveel positiever, blijer, veerkrachtiger en scherper door het doen van dit soort dingen!

Daarom ben ik op zoek naar iemand die haar op wil zoeken en haar indien mogelijk ook mee naar buiten neemt. Een wandeling door Park Klarenbeek vindt ze geweldig, maar ook van een rondje door de wijk kan ze erg genieten!
Het zou het allermooist zijn als dit op regelmatige basis zou kunnen, maar als er iemand is die haar af en toe zou kunnen bezoeken, zou dat ook al prachtig zijn!

Voel je je aangesproken, stuur me dan een berichtje: 

Esther van Elk | esthervanelk@outlook.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *