Plan voor de bunker

NOBS heeft onderstaand bericht verspreid onder diverse bewoners in Saksen Weimar:

Urban Farming

NOBS is samen met een aantal partijen in de onderzoekende fase om in de Bunker een Urban Vertical Farm te vestigen. Een gebouw dat neergezet is als bescherming tegen destructie krijgt een herbestemming voor groene consumptie. De vraag naar eerlijk, vrij van pesticiden, lokaal voedsel neemt steeds meer toe. Wegen worden drukker, bessen worden uit Tanzania ingevlogen en men weet vaak niet welke middelen zijn gebruikt om voedsel te verbouwen. Voedsel in de stad produceren voor en door mensen in de stad is een eerlijk een duurzaam antwoord. Met Vertical Farming kan dit. Nieuwe LED technieken maken het mogelijk om het hele jaar door consistent lokaal te produceren.

De Bunker

NOBS onderzoekt momenteel welke ruimte de Bunker hiervoor biedt. Er zijn geen plannen om het uiterlijk van de Bunker te veranderen en wij willen de traffic rondom de bunker zo laag mogelijk houden. Voor een vriendelijke footprint van ons concept wordt er bijvoorbeeld gekeken om de distributie van producten bijvoorbeeld met ‘groene’ bakfietsen te doen. 

Participatie

Er is een directe samenwerking met andere ‘groene’ initiatieven in de stad en wij willen graag kijken wat we samen met bewoners in dit initiatief kunnen bereiken. Zo wordt er gedacht aan een Vertical buurtmoestuin en evt. opslag van groene energie in accu’s in de toekomst. Ideeën zijn uiteraard welkom

Inloopavond

7 mei a.s. organiseren wij een inloopmiddag / avond om inzicht te geven in de nieuwe plannen rondom de Bunker op de Saks. Van 17:00 tot 19:30 zijn mensen welkom in huisje L tegenover het kantoor van NOBS. Marleen Hegeman zal namens de gemeente aanwezig zijn. 

Namens NOBS, Infanteriestraat 53, Arnhem

Eén gedachte op “Plan voor de bunker

  1. Tim Rosier

    Het idee van een vertical farm was ons niet bekend en veel anderen ook niet. Is er ooit bij de bewoners van de wijk een enquête gehouden wat men graag in de bunker heeft? Het idee van een vertical farm lijkt een uit de hand gelopen hobby van een klein groepje mensen. Ik denk dat het zinnig is als de bewoners van de wijk op democratische wijze kunnen meedenken over de invulling van de bunker. Zullen we de vraag bij onze medebewoners neerleggen? Ik ben benieuwd hoe er over wordt gedacht. In het verlengde van de super geslaagde burendag, hebben Justa van Heertum en ik nagedacht over alle mogelijkheden van de bunker. Het zou een perfecte plaats zijn om de wijkvereniging een onderdak te bieden in de vorm van een buurthuis. Het zou het gevoel van samen versterken en de mogelijkheid bieden om allerlei dingen te organiseren voor jong en oud op gebied van kennis, creativiteit, sport, spel en cultuur. Een veel bredere invulling dan een vertical farm in onze beleving. Graag horen we na de mooie gezamenlijke dag van gisteren hoe jullie hierover denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *