Uitzicht vanaf het uitkijkplateau “De Steenen Tafel”

Vanuit Bewonersnetwerk Arnhem (omgeving Cranevelt e.d.) bereikte ons het bericht dat de gemeente binnenkort een rondgang (schouw) organiseert door Park Klarenbeek. Hierbij worden zaken met betrekking tot Park Klarenbeek besproken. Op dit moment is er een discussie gaande over het al dan niet herstellen van het uitzicht vanaf het uitkijkplateau “De Steenen Tafel”. De gemeente laat de mening van de schouw zwaar meetellen in een besluit hierover.

Indien besloten wordt tot herstel van het uitzicht, dan betekent dit dat een flink aantal bomen moet worden verwijderd. Dit kan zonder kapvergunning, omdat dit onder parkbeheer valt. Indien besloten wordt dat het uitzicht niet wordt hersteld, dan verliest het van oorsprong aangelegde uitkijkplateau zijn functie.

Het Bewonersnetwerk Arnhem vindt het belangrijk dat breed over dit onderwerp wordt nagedacht en niet alleen door een – tot nu toe – select gezelschap dat zich Schouwgroep Klarenbeek noemt. Het Bewonersnetwerk Arnhem heeft Wijkvereniging Op Saksen Weimar benaderd, omdat het graag wil weten of dit onderwerp ook voor de bewoners in onze wijk interessant is.

Het Bewonersnetwerk Arnhem heeft bedongen dat ook zij een uitnodiging krijgen als de schouw gaat plaatsvinden. We horen graag wie van jullie interesse heeft om mee te denken over dit onderwerp. Meld je dan bij secretaris@opsaksenweimar.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *