Update januari 2020 – werkgroepen Verkeersveiligheid en Groen

Geluid Apeldoornseweg

In de wijk wordt flink wat geluidsoverlast ondervonden van de wegen rondom de wijk, zo ook van de Apeldoornseweg. Dat is vooral het geval in fase 6 en 7. Gebleken is dat daar de geluidswallen niet volgens het ontwerp zijn aangelegd. Binnenkort zal de gemeente de geluidswallen op enkele plekken gaan ophogen / aanvullen. Het gaat om de plekken waar de wallen niet goed op elkaar zijn aangesloten zodat het geluid er nu tussendoor komt.

Snelheid Monnikensteeg

Uit meerdere metingen blijkt dat op de Monnikensteeg fors te hard gereden wordt. De gemeente had gehoopt dat met de facelift die de weg vorig jaar met het groot onderhoud heeft ondergaan, de snelheid lager zou worden. Dat blijkt niet het geval te zijn en de gemeente kijkt nu op verzoek van de wijkvereniging wat daar aan gedaan kan worden. Bijvoorbeeld wordt gekeken of de plateaus (‘drempels’) wel hoog genoeg zijn aangelegd bij het groot onderhoud. Mocht dat niet het geval zijn, dan worden ze verhoogd. Anders bekijkt de gemeente in overleg met de werkgroep welke andere maatregelen mogelijk zijn. Je kunt melding maken van overlast door dit te melden via het formulier op de website van de gemeente.

Snoeien Monnikensteeg

In februari wordt in opdracht van de gemeente gesnoeid in de strook tussen de wijk en de Monnikensteeg. Het gaat om verjongingssnoei, dat wil zeggen dat oudere takken eruit gesnoeid worden zodat de struiken zich van onderuit kunnen verjongen en de beplanting daardoor een wat dichtere structuur krijgt. Daarnaast staan op een paar plekken dode berkenbomen die de gemeente gaat omzagen omdat er kans is op omvallen. Het gesnoeide hout laat de gemeente op een ril liggen in de beplanting.

Tijdelijk hek Monnikensteeg

Op enkele nog kale plekken in de groenstrook tussen de wijk en de Monnikensteeg zijn soms vlakbij de weg spelende kinderen te zien. Uit oogpunt van veiligheid zal binnenkort tijdelijk een laag hek geplaatst worden door de gemeente.

Kruising Weg achter het Bos / Zaslaan – Monnikensteeg

Op deze kruising gebeuren veel ongelukken. Je zult zelf ongetwijfeld ook hebben gemerkt dat het een vervelend onoverzichtelijke kruising is, waarbij het, vooral in het donker en met de fiets, gevaarlijk oversteken is. Op ons verzoek kijkt de gemeente naar mogelijke oplossingen.

Separaat fietspad Monnikensteeg

Langs het steile deel van de Monnikensteeg vanaf de Rozendaalseweg omhoog zal binnenkort een separaat fietspad worden aangelegd. Dit om de veiligheid van klimmende fietsers te vergroten. Daarvoor zal wel een drietal bomen gekapt moeten worden.

Gelijkvloerse verbinding fase 4 en 5

De wijkvereniging kijkt samen met de gemeente naar de mogelijkheden voor een nieuwe gelijkvloerse doorgang tussen fase 4 en 5. Het idee is dat de wijkbewoners -vooral die met wandelwagens, de heel jonge en de minder validen- zich straks zonder al te lastige obstakels door de hele wijk kunnen verplaatsen. Heb je concrete ideeën waar en hoe zo’n doorgang gerealiseerd zou kunnen worden, laat het ons weten via groen@opsaksenweimar.nl.

Groen klusdag 16 november 2019 en andere activiteiten werkgroep Groen

Tijdens de groen-klusdag op 16 november is flink veel werk verzet. Circa 25 enthousiaste wijkbewoners, jong en oud, hielpen mee om dode bomen en woekerend onkruid en afval te verwijderen, nieuwe struiken aan te planten en twee insectenhotels te maken. Via opsaksenweimar.nl vind je een impressie van die dag. Op zaterdag 21 maart wordt de volgende groen klusdag georganiseerd. En de werkgroep groen heeft nog meer activiteiten op de planning staan voor 2020. Binnenkort meer info daarover via opsaksenweimar.nl en de Facebook pagina.

Eén gedachte op “Update januari 2020 – werkgroepen Verkeersveiligheid en Groen

 1. Astrit

  Hallo,

  Graag wil ik mij aanmelden voor de werkgroep Activiteiten. Ik heb ervaring in het opzetten en organiseren van activiteiten (met name voor kinderen) en zou dat graag voor onze wijk willen doen.
  Bij wie moet ik daarvoor zijn?

  Groet,

  Astrit,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *